Izbira velikosti obutve, ki se prodajajo v trgovini MalaMaša

Kako izberemo velikost otroške nogice?

1. Z obrisom na papir

Boso otrokovo stopalo enostavno obrišete, medtem ko otrok stoji na papirju. Pravilna dolžina je dolžina od palca do pete. Pomembno je, da otrok stoji na tleh (papir) z obema nogama in enakomerno obremenjuje obe nogi z iztegnjenimi prsti. Nogi naj bosta ena poleg druge idealno je, da obe nogi izmerite vsaj dvakrat. Za zimske čevlje se priporoča merjene nogice z nogavicami.

Obe nogi vedno narišemo s tankim ostrim svinčnikom, ki kaže pravokotno na tla. Izmerimo dolžino od središča pete do središča prevladujočega (najdaljšega) prsta. Širina se meri kot pravokotnica na os stopala približno pod mezincem.

Pri zaprtih čevljih in copatih se priporoča 1,2 cm prostora, pri sandalih 0,7 cm, za zimske čevlje do 1,5 cm. Za prve korake priporočamo manjši prostor (0,6 do 0,8 cm).

Pri izbiri primernega čevlja upoštevamo tudi:

  • oblika stopala (plavut, ravna noga)
  • višina narta (visok, normalen, nizek)
  • širina pete in gležnja (ozka, normalna, široka)

 

2. Z merilcem Plus12

Z merilcem Plus12 izmerimo samo dolžino stopala. Od izmerjene dolžine stopala odštejemo 1,2 cm in dobimo dejansko dolžino stopala.

Na spletni strani so notranje dolžine čevlja merjene z merilcem Plus12 kar pomeni, da je izmerjena dejanska dolžina čevlja, ki se lahko razlikuje od dolžine vložka. Z merilnikom Plus12 merimo od pete do najdaljšega prsta v čevlju. 

Prvi koraki 

Pri mehkih čeveljčkih za prve korake se ne priporoča preveč prostora, ker se potem radi sezuvajo in so nerodni za stopicanje. Gre se le za mehke čeveljce, ki se prilagodijo nogici. Priporoča se nekje od 0,5 do 0,7 cm prostora.

Velja za vse znamke v kategoriji prvi koraki.

 

 

 

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.